Curriculum | The International Academy of Osteopathy IAO
 

IAO TV logo

Curriculum

In deze PAM zal Andrea Cecchi - Doctor of Chiropractic - je de verschillen demonstreren tussen de osteopathische en chiropractische manipulaties. De opleiding gaat door in het Engels.

Een van de behandelopties die past binnen de 5 ‘structuur-functie-modellen’ van de WHO Benchmarks, is het gebruik van spinal manipulative techniques (SMT). Niettegenstaande de vele gelijkenissen, bevatten deze technieken ook veel verschillen wanneer deze hetzij door een osteopaat of een chiropractor worden uitgevoerd.

Andrea Cecchi werd Doctor of Chiropractic in april 1998 aan de North Western Chiropractic College (NWCC) in Minneapolis. Hij werkte gedurende ruime tijd bij Dr. John Thatcher, een van de 7 erkende chiropractoren die rechtstreeks van Dr. Clarence Selmer Gonstead les heeft gekregen. Met deze achtergrond en zijn verleden als topsport-zwemmer, wil hij anderen motiveren om zich te verdiepen in deze materie en staat hij in voor oa. specialisatie-opleidingen in Sport Chiropractie (International Chiropractie Sport Science graduate). Hij was daarnaast ondermeer lid van de medische staf van het Italiaans Olympisch zwemteam, stond aan het hoofd van de Italiaanse beroepsvereniging voor chiropractoren, sprak op diverse congressen en begeleidt samen met Dr. Shafer de PAM ‘precieze spiertesten’ aan de IAO.

Gebaseerd op zijn ruime ervaring in het lesgeven, zal Andrea Cecchi in deze post academische module samen met jullie de belangrijkste vertebrale gewrichten in detail overlopen, in combinatie met een uitgebreide praktische discussie over de implicaties voor onze manipulaties.

 

Bekijk ook dit korte filmpje waarin een introductie gegeven wordt over deze PAM. Klik hier.