• Unsere Büros sind vom 24.12.2021 bis 09.01.2022 geschlossen.
  • Our offices will be closed from December 24, 2021 to January 9, 2022.
  • Nos bureaux seront fermés du 24 décembre 2021 au 9 janvier 2022.
  • Onze kantoren zijn gesloten van 24 december 2021 tot en met 9 januari 2022.
The International Academy of Osteopathy » NL » Post Academische Modules » PAMs Osteopathie bij kinderen » PAM Orthodontie – functionele myofasciale klachten en hoofdpijn

PAM Orthodontie – functionele myofasciale klachten en hoofdpijn.

ThemaOrthodontie – functionele myofasciale klachten en hoofdpijn.

Omschrijving: Orthodontie, klachten ter hoogte van de Articulatio temperomandibulare (ATM), hoofdpijn en myofasciale klachten in de cervicothoracale overgang. Er wordt een osteopatische visie gegeven op deze klachten en mogelijke relaties tussen deze klachten worden toegelicht. Het onderzoek wordt gekoppeld aan het herkennen van rode vlaggen en aan het gebruik van de hedendaagse principes binnen  de osteopathie.

Het doel is om de osteopaat betere inzichten te geven in het onderzoek en in de interpretatie van kinderen met bovenstaande klachten. Het onderzoek wordt gekoppeld aan het herkennen van rode vlaggen en aan het gebruik van de hedendaagse principes binnen  de osteopathie.

Inhoud:

  • Theoretische achtergrond met betrekking tot orthodontie, hoofdpijn en myofasciale klachten.
  • Onderzoek en behandeling bij kinderen met orthodontische problemen, myofasciale klachten en met hoofdpijn.
  • Instructies voor de ouders.
  • Communicatie en samenwerken in multidisciplinair verband.
Datum Uur Docent Topic
Vrijdag 11/03/2022 8:30 - 12:30 David Barrix MSc. Ost. Orthodontie Articulatio temperomandibulare (ATM).
13:30 - 18:30 David Barrix MSc. Ost. Orthodontie Articulatio temperomandibulare (ATM).
Zaterdag 12/03/2022 8:30 - 12:30 Maika Debisschop MSc. Ost. Hoofdpijn en Myofasciale CTO klachten en de relatie met ATM klachten en orthodontie.
13:30 - 18:30 Maika Debisschop MSc. Ost. Hoofdpijn en Myofasciale CTO klachten en de relatie met ATM klachten en orthodontie.

Cursusprijs

515€. Syllabus, eCampus, koffie en lunch inbegrepen. Betaal hier. Van zodra je betaling bij ons is aangekomen ben je ingeschreven en krijg je toegang tot de eCampus.

Wie gebruik maakt van de KMO portefeuille registreert zich hier en vraagt hier de subsidie aan bij de KMO. Na registratie krijg je zo snel mogelijk toegang tot de eCampus.